Spelregels

Amsterdam Airport Schiphol bestaat 100 jaar, en daarom heeft Schiphol Nederland B.V. samen met het Amsterdam Museum een online museum opgezet. Op www.schiphol100jaar.nl vind je filmpjes, foto’s en verhalen over de 100-jarige geschiedenis van Schiphol.

In het online museum is een verscheidenheid aan foto’s en video’s te vinden. Een deel van die beelden is afkomstig uit archieven van Schiphol zelf, van verschillende partners, van het publieke domein en uit andere collecties. Andere beelden worden via deze site ingezonden door bezoekers die zelf over historisch beeldmateriaal beschikken.

Beeldmateriaal mag uitsluitend voor social media en/of privé doeleinden gekopieerd of gedeeld worden. Voor alle andere gebruiken moet je voorafgaand contact opnemen met de betreffende auteursrechthebbende, tenzij het beeld binnen het publieke domein valt. Je vindt de informatie over de auteursrechten onderaan elk verhaal en als je met je muis over een afbeelding beweegt. Afbeeldingen die tot het publieke domein behoren herken je aan de letters CC, dat staat voor Creative Commons

De redactie heeft geprobeerd alle rechthebbenden van beeld- en ander materiaal te traceren. Personen en organisaties die wij onverhoopt niet hebben kunnen bereiken en die menen rechten te kunnen doen gelden, worden verzocht contact op te nemen met onlinemuseum@schiphol.nl

Schiphol biedt bezoekers van het online museum de mogelijkheid om hun eigen beelden en verhalen te delen. Door de spelregels bij uploaden te accepteren, gaan deelnemers akkoord met naleving van de onderstaande bepalingen en voorwaarden.

  • Schiphol heeft bij acceptatie van de spelregels toestemming om de ingezonden beelden en verhalen te plaatsen op www.schiphol100jaar.nl en eventueel op de social media kanalen van Amsterdam Airport Schiphol en het Amsterdam Museum.
  • De bezoeker die een item uploadt is zelf verantwoordelijk voor de inhoud en de rechten van het item.
  • De bijdragen van bezoekers worden gepubliceerd in de collectie ‘Ingezonden’. Schiphol voert hierop redactie en houdt (in geval van lage kwaliteit of irrelevantie) het recht om ingezonden materiaal niet online te plaatsen.
  • Deelnemers mogen meerdere foto’s, verhalen of filmpjes uploaden.
  • Personen in dienst van Schiphol, partners, dochterondernemingen, leveranciers en de leden van hun directe familie en/of huishouden zijn vrij om deel te nemen.
  • Je naam, e-mailadres en inzending worden niet langer dan noodzakelijk en enkel voor het doeleinde van www.schiphol100jaar.nl opgeslagen.
  • Persoonlijke informatie wordt enkel gebruikt om contact met deelnemers op te nemen indien verdere toelichting of overleg over een bijdrage noodzakelijk is.
  • Schiphol voldoet aan de Wet Persoonsgegevens en het online museum is onderworpen aan de Nederlandse wetgeving.
  • Deelnemers die redelijkerwijs naar mening van Schiphol onjuist gebruik maken van het online museum kunnen van deelname worden uitgesloten. Schiphol behoudt het recht voor om dergelijke bijdragen te weigeren.

Vragen, opmerkingen en klachten over deze website kunnen worden gericht aan onlinemuseum@schiphol.nl of aan het Customer Contact Centre via telefoonnummer 0900-0141 (voor dit informatienummer betaal je de gebruikelijke belkosten).

Schiphol behoudt het recht om eenzijdig het online museum te wijzigen of te beëindigen waarbij dit zal worden gecommuniceerd op www.schiphol100jaar.nl.

Schiphol maakt gebruik van cookies voor de gebruiksvriendelijkheid, analyse en targeting.