Over

Welkom in het online museum van Amsterdam Airport Schiphol en het Amsterdam Museum! Op deze pagina vind je beelden en verhalen uit de rijke 100-jarige geschiedenis van onze nationale luchthaven.
 

Hoe werkt het museum?

In dit digitaal museum maak je een reis door de tijd. Van het eerste straalvliegtuig tot de opening van de Polderbaan. Van vliegende dieren tot de aankomst van The Beatles. Doorloop de tijdlijn van Nederlands grootste nationale luchthaven, of struin op je gemak door de verschillende collecties die dit museum te bieden heeft. Maandelijks blijven we het museum updaten! Schroom dus niet om later nog eens terug te komen.

Deel je eigen verhaal

Dit museum is van en voor iedereen. Dus heb je zelf ooit op Schiphol gewerkt? Heb je een opa met prachtige Schiphol-verhalen? Of ligt er ergens in een laatje nog een mooie of bijzondere foto van de luchthaven in vroegere tijden? Deel jouw verhalen, foto’s en video’s dan met ons via dit online platform. Zo zorgen we er samen voor dat onze Schiphol-verhalen levend blijven voor toekomstige generaties.